Перші згадки про броварське виробництво у Бердичеві, який на той час входив до Волинської губернії, датуються 1798 роком.

В 1849 році в місті була одна пивоварня, а в Бердичівському повіті діяло сім пивоварних заводів. Число звареного пива на той час складало майже 36 тис. відер.

Історія ж броварного виробництва бере свій початок у 1861 році, коли чеській колоніст Станіслав Еммануїлович Чеп придбав на ній ділянку землі та збудував пивоварний завод, до складу якого увійшли виробничі цехи та артезіанська свердловина, глибина якої – 110 метрів. Дослідження свердловини, а також хімічний аналіз води показав ідеальні показники для виготовлення найякіснішого пива, яка і по сьогодні є невід’ємним джерелом у виробництві пінного напою.

У 1902 року була збудована солодовня, товщина стін яких досягала понад 1.5 метра.

На початку 1890-х роках були зведені підвальні приміщення (у північній частині заводу), що мали товсті кам’яні стіни, в яких й донині розміщуються бродильне та доброджувальне відділення.

У 1900 році на виробництві вже працювало понад 20 робітників, переважно із місцевого населення, які працювали 10-12 годин на добу, щоб задовільними зростаючий попит населення у якісному пиві.

21 червня 1925 року вийшов перший номер міської газети «Радянський шлях», в якому пропонувалися такі сорти пива: «Пльзенське», «Березневе», «Мюнхенське столове», «Чеський Лежок», «Баварське».

У 1927 році броварня разом із лагерними діжками, місткістю на 2600 відер та бродильними чанами на 750 відер переходить в оренду на два роки під управління Давиду Козловському.

За роки довоєнних п’ятирічок завод значно виріс і розширився, досяг хороших результатів у виконанні якісних показників плану. Розповсюджується, встановлені додаткові бродильні чани і лагерні танки, устаткований цех по розливу пива в пляшки і діжки з установкою ізобарометричного апарату, що набагато поліпшило якість продукції і полегшило працю робітників. Лабораторія також поповнювалася новим обладнанням для здійснення якіснішого контролю. Були закуплені сушильні шафи, мікроскоп, титрувальні установки, PH-метр, апарат для аналізу гірких речовин хмелю, млинок для переробки зерна. Показники роботи заводу були високими, якість пива відмінною.

60-ті – 70-ті роки минулого століття стали переломними у долі підприємства. Завод повністю реконструювали та переобладнали, збудували новий цех пляшкового розливу і перший та єдиний цех хмелевих екстрактів для пивоварень потужністю 160-180 т. в рік. За роботу по впровадженню хмелевих екстрактів і по його застосуванню у виробництві, Бердичівському пивоварному заводу у 1975 р. було присвоєно звання «експериментального».

У 1980 р. завод очолює новий директор Леон Романович Ліпецький, який продовжив розбудову підприємства. Під його керівництвом підприємство стало економічно стабільним та відомим на всю Україну і далеко за її межа.

З 2016 року і по сьогодення справу батька гідно продовжив Ліпецький Володимир Леонович. Нині броварня із понад півтора столітньою історією постійно модернізує свої виробничі потужності, встановлює найсучасніше обладнання і впроваджує спеціальні технології, що поєднують передові досягнення науки й традиції. 

Протягом всього часу, броварня виготовляє пиво за класичною старовинною технологією виключно з натуральних складників, власного солоду та води з артезіанської свердловини

Незмінними залишаються не лише висока якість пива, а й столітні традиції броварні.